Örökítse meg szerettei nevét skálanévben!

 

Ismertető

A vásárlás menete

 

Ismertető

 

A Pénzes-féle módszertan publikált a világon először olyan skálakatalógust, amely a temperált hangrendszer mind a 12 félhangjának összes kombinációs lehetőségét tartalmazza. Ennek formai kivitelezése bináris számok formájában történt. Ezen skálakatalóguson kívül nincs hang, hangköz, hangcsoport, skála, akkord a temperált hangrendszerben. Ez a katalógus tehát zeneileg nézve hasonlatos egy olyan csillagkatalógushoz, amely az égbolt összes csillagának nevét vagy azonosítóját tartalmazza.

 

A Pénzes-féle skálakatalógus szerzői jogvédelem alatt áll. Ez azt jelenti, hogy aki ehhez hasonló skálakatalógussal próbálkozik, az nyilvánvalóan az ötletet tőlem lopta el (plagizálta), amelynek egyértelmű jogi következménye, hogy bárminemű kertelés nélkül agyonperelem (erről ne legyenek kétségeink). A Pénzes-féle skálakatalógus tehát szerzői jogi szempontból biztonságban van, mert az enyém és az is marad.

 

A 12 félhang összkombinációs mennyisége 4096 darab, ebből azonban a zene és hozzá kapcsolódó klasszikus skálatan, sőt még a mindenben kotorászó-keresgélő Pénzes-féle módszertan is csak néhány tucatot használ fel. Például 2006-ban a testvér-alapskálákat Magyarországon először a Pénzes-féle Gitáriskola katalogizálta és 7 különböző skálafokát ismerőseimről neveztem el, sőt azóta is ezeken a neveken használom. Legutóbb például egyikük, a 4. fokú Gasztonyi felhasználásával keletkezett egy rövid improvizáció is:

 

 

Innentől van tehát lehetőség arra, hogy a Tisztelt Olvasó -anyagi ellenszolgáltatás ellenében és természetesen a "készlet" erejéig-, tetszőleges skálanevet vásároljon magának vagy szeretteinek.

 

A vásárlás menete

  1. A vásárló e-mailban jelzi skálanévfoglalási igényét a Pénzes-féle Gitáriskola felé.

  2. E-mailben egyeztetünk a szabad skálalehetőségekről. Én elsősorban a 7 hangból álló skálákat szeretném kiosztani, amely csoportnak teljes kombinációs lehetősége 792 db.

  3. A vásárló átutalja a vásárlás összegét, amely 20.000 HUF vagy külföldi vásárló esetén 70 EUR. A vásárló a skálanév foglalásáról pedig igényes kivitelezésű bizonyítványt kap. Egyúttal a lefoglalt skálát az új skálanévvel a Pénzes-féle Gitáriskola egy rövid ismertető fejezetben fel is dolgozza és a későbbiekben csakis azon a néven fog ráhivatkozni.

  4. A skálanév foglalásának további szerzői jogi ügyeit a Pénzes-féle Gitáriskola végzi.

Pénzes-féle Gitáriskola - Fontos!

Figyelem!

A skála kiválasztásakor a lehető legnagyobb körültekintéssel járunk el, azaz kizárólag még nem katalogizált skálákból válogatunk. A Pénzes-féle skálakatalógus alapján  -amely tehát teljes rálátást enged a skálalehetőségekre-, erre képesek vagyunk. Ettől függetlenül garantálni nem tudjuk, hogy a kiválasztott skálát a világon még nem fedezte fel senki és más néven még nem publikálta valahol.