OSIRE - Kérdések és válaszok III.

Informatikai kérdések

 

Az aktiválásról

A metronóm elhalkul

 

Az aktiválásról

 

Vásárlás után a teljes verziót nem tudom használni, csak egy regisztrációs ablakot dob ki!

 

Az OSIRE első használatakor egy aktiválási algoritmus fut le. Ennek stabil lefutásához aktív Internet-kapcsolat szükséges! Enélkül nem fog a program működni!

 

Megpróbáltam telepíteni az OSIRÉ-t, de aktiválási hibaüzenetet kaptam, amit mellékelek.

 

A telepítésnél minden esetben, a regisztráció pedig bizonyos Windows-verzióknál admin jogot igényelhet. Ha nem rendszergazdaként van belépve az operációs rendszerbe, akkor használja a "Futtatás mint ..."-módot és indítsa admin-ként a programot.

 

A metronóm elhalkul

 

OSIRE 1.0v-t használok. Az a gondom, hogy amikor a sima metronóm funkciót használom, akkor a hangerő kb. a 15. ütéstől folyamatosan halkul, majd kb a 30. ütés után már nem lehet hallani. Ha újból kezdem, akkor ismét jó a hangerő, de a hiba is ismét jelentkezik. Ugyan ez a jelenség nem jelentkezik, amikor egy beállított skálavariációt játszok le. Ott jól hallható a metronóm és a lejátszott hang is tetszőlegesen hosszú idő alatt is.

 

A program nem variál a hangerővel a metronóm üzemmódban, úgyhogy én azt javaslom, hogy ha van rá mód, frissítsd a hangkártyád driver-ét, illetve ha valami speciális MIDI-sequencert használsz, akkor azt (is). Esetleg nincs bekapcsolva valami automatikus visszhang-eliminálás a hangkártyád beállításainál? Az talán okozhat ilyesmit, mivel a metronóm csak ismétel, miközben a skálavariáció folyamatosan változik.