OSIRE - Fejlesztési hírek

 

2024.07.03.

Az OSIRE új regisztrációs és bejelentkezési felületen rendelhető meg:

 

https://protected.gitaroktatas.hu/my-account/

 

2023.01.08.

Az OSIRE új opcióval bővült: Hangmentés -> Bővebben a Kézikönyvben.

 

2019.02.18.

Az OSIRE legújabb verziója Win10 operációs rendszeren közvetlen telepítéssel, Linux és iOS operációs rendszereken emulátorokon keresztül is zökkenőmentesen működik.

 

2013.11.18.

Kész van az OSIRE legújabb verziója. Néhány kisebb hibajavításon felül a legfontosabb bővítés a Skálák, skálavariációk lejátszási módjai című fejezetben tanulmányozható.

 

2011.12.07.

Kész van az OSIRE legújabb verziója. A programon néhány kisebb hibát javítottunk, illetve új opció a statikus tabulatúra megjelenítés is.

 

Pénzes-féle Gitáriskola - OSIRE

 

A régi vásárlók az OSIRE legújabb verzióját újratelepítés nélkül egyszerűen rátelepíthetik az előzőre. Ha ez valami szoftverspecifikus probléma miatt mégsem működne, távolítsák el a régi programot és telepítsék rá az újat. Ekkor az új program nem fog egy újabb licenchelyet lefoglalni. Ezzel párhuzamosan jelzem, hogy a régi setup már nem működik.

A program HTML-formátumú kézikönyve (Az OSIRE - Kézikönyv), ingyenesen letölthető PDF-változata, valamint demo-verziója is átdolgozásra került.

 

2011.02.08.

Az OSIRE kódjában néhány kisebb, praktikus módosítás történt. Az eddigi vásárlók a módosított setup-ot ingyenesen letölthetik. A változások a demo-verziót is érintették.

 

2011.01.18.

Az OSIRE még 1-2 kisebb opcióval bővült, de 1v verziós fejlesztése lezárult. Az új opciókról részletesen beszámolunk a Kézikönyv című fejezetben, amely egyúttal ingyenesen PDF-formátumban szintén letölthető regisztrálás és bejelentkezés után.

A letölthető, ingyenes demo-verzió szintén az új, végleges OSIRE-változathoz lett igazítva.

Előkészületben az OPRE, az OSIRE zongorás-szintetizátoros-orgonás (!) változata.

 

Az OSIRE, az online oktatási anyagok és sok más egyéb forgalmazása megkezdődött, innentől tehát minden fizetős formában megrendelhető, ezekről az alábbi fejezetekben a Tisztelt Olvasó részletesen tájékozódhat. Ezáltal a Pénzes-féle Gitáriskola szakmailag teljes alkotássá lett.

 

Azon tanítványok, akiknek az OSIRE valamelyik régebbi verziója tesztelés céljából ki lett adva, ingyenesen megkaphatják a mostani, release-verziót. Ha élnek ezzel a lehetőséggel, regisztráljanak és szabályosan rendeljék meg a programot, amelyet én fizetésük nélkül fogok nekik visszaigazolni. A licencjog azonban rájuk is érvényes: csakis 2 gépre engedélyezzük az OSIRE telepítését.

 

2010.10.22

Sajnos kénytelenek voltunk még bizonyos változtatásokat eszközölni a kódban, már rájöttünk, hogy az OSIRE csak félig kompatibilis az EU-piacra a német-magyar hangelnevezések miatt. A kódot módosítottuk, egyúttal balkezes opciót is beépítettünk, ám kezdhetjük újra a tesztelést. Alább tanulmányozhatjuk a balkezes OSIRÉ-t angol hangelnevezésekkel:

 

Balkezes OSIRE angol hangelnevezésekkel

 

2010.06.10

Az OGRE "OSIRE" névre lett átnevezve. Az elmúlt néhány hónap alatt rengeteg új lehetőséggel bővítettük, minderről részletesen az OSIRE - Főoldal és a Kézikönyv című fejezetekben számolok be. Egyúttal jelzem, hogy az OSIRE 1v módszertani és programozási fejlesztése befejeződött, az 1v verziót más opcióval nem bővítjük. A program továbbra is a tesztelés és hibakeresés fázisában van. Az új funkciókkal kibővített ingyenes demo-verzió regisztráció után lesz letölthető.

 

Az OSIRE 1v kezelői felülete hathúros gitárnál (vízszintes fogólap)

Az OSIRE 1v kezelői felülete hathúros gitárnál (vízszintes fogólap)

 

Az OSIRE 1v kezelői felülete csellónál  (függőleges fogólap)

Az OSIRE 1v kezelői felülete csellónál  (függőleges fogólap)