Jam session XIV. 

Németh Attila

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Németh Attila

 

A közlekedésmérnök úr egyéni gitárstílusa nagyjából 1 év aktív tanulmányok után, szinte a semmiből szökkent fel az egekbe és azóta is egyre szélesedik és mélyül. Ezt az elképesztő lendületű fejlődést mindenképpen fel kell mutatni a világnak. A jelen pillanatban 3 videós munkája van publikálva:

Szakmai vélemények

Ami kiemelten tetszik nekem Attila stílusában, hogy rettentő hamar átlátta a "rendszert", ezért igen korán hozzá tudta illeszteni saját egyéni zenei stílusát az egyetemes zeneihez. Bár ebből a szempontból a Michael Schenker-dal kissé kivételt jelent, hiszen igen szűk egyéni keretek között, de a dalt egy az egyben pontosan le kellett játszani.

A Streets of Philadelphia alábbi parafrázisa azonban ettől különbözik: egyrészt Attila az eredeti dalhoz egyénileg kialakított basszus-, és kíséretmeneteket, valamint a szám végéhez 1 gitárszólót is illesztett, másrészt mindezt úgy tette: mindeközben ügyelt arra, hogy saját zenei gondolataival ne ötletelje túl a remixet. Erre a belső zenei önkorlátozásra, -amit nyugodtan nevezhetünk zenei ízlésnek-, aztán tényleg csak igen kevesek képesek.

Reméljük, hogy a jövőben még sok ilyen színvonalas felvételt hallhatunk Tőle.

 

 

A Bandhub által Attila érdekes kezdeményezésbe csatlakozott be. A Bandhub egy olyan virtuális felület, ahová az Interneten keresztül minden zenész feljátszhatja saját szólamát és így jön létre a dal teljes, feljátszott verziója (cover version). Az alábbi videóban Attila Pink Floyd - Mother című számához kollaborált: