Gyakran Ismételt Kérdések XXXII.

Állandóan körömproblémáim vannak...

 

Ezek általában lehetnek:

...amelyek az idősebb korosztánynál sokszor kézízületfájdalmakkal is párosulhatnak. Mindettől én is sokáig szenvedtem, illetve sok tanítvány panaszkodott miatta.

 

Ha jobban megfigyeljük a videókat, nagyon sok flamenco-gitáros erősítés céljából körömlakkal keni körmeit. Egy ideig én is próbáltam ezt, de igazából -érthető módon-, mindig is viszolyogtam a permanens körömlakkozástól.

 

A megoldást egyik, szintén ettől a problémától szenvedő középkorú tanítványom állatorvos lánya hozta meg: patakrém, másnéven lóbalzsam! A lovak patáját ugyanis éppen ezen jelenség miatt folyamatosan kenik, ráadásul a patakrém kiszerelése sokkal nagy dózisban tartalmaz kámfort, ezt az évezredek óta használt, gyógyhatású anyagot. (Hogy be tudjuk azonosítani: a jellegzetes illatú vietnami balzsam fő hatóanyaga szintén kámfor, a két készítmény illata megegyezik. Csak míg a balzsam kb. 1g gélt, a patakrém kiszerelése (például SunLitan) 1 kg gélt tartalmaz!)

 

Kipróbáltam, nekem (nekünk) bevált. Minden este egy kicsit kenek belőle kezeimre-körmeimre és azóta nincsenek körömproblémáim, bár igen erőteljesen tesztelem őket. Nyihaha!