Gitárverseny

Móczár Zsuzsa "nevezése"

 

Most azt nézzük meg, hogy miképpen nyomja le Vivaldival a gyengébbik nem 2 és fél év (2008. őszi kezdésű), aktív Pénzes-féle módszertan után a szintén gitározgató férfinemet. Természetesen Zsuzsa sohasem tudta volna ezt a teljesítményt véghezvinni, ha nem rendelkezik legalább olyan erős akarattal, ami inkább a férfiakra jellemző. De hogy a felvétel miért itt lett először publikálva? Mert ez egy gitárverseny, úgyhogy Tisztelt Férfinem, tessék alaposan felkötni  gatyamadzagot!

 

Figyeljük meg a szólórészlet végén fellépő hatalmas ujjterpeszt, amit Zsuzsanna oly lazán kezel, mintha a technika vele született adomány volna. Nagyságában igen hasonlít ahhoz az ujjterpeszhez, amit az egyik (férfi)olvasóm egyszerűen kikért magának és butaságnak minősített. (Basszusgitár-leckék - Kérdések és válaszok - 6. kérdés-válasz) Most már láthatjuk, hogy kinek van igaza:

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Jegyezzük meg!

nyilvánvalóan annak, aki hosszabb távon és logikusan gondolkodik, valamint stratégiáját az ujjterpeszébe is képes belegyömöszölni.

 

Zsuzsával még sokat fogunk találkozni, mert egyrészt egyre elképesztőbb dolgokra képes hangszerén és ezt mindenképpen látnia kell mindenkinek, másrészről virtuális önkéntesként egyre több oktatási anyag felvételét fogom rábízni.