Tanítványi koncert

2014.06.14.

 

Ezen a koncerten Szilágyi Tomi helyett egy új technikus biztosította a hangosítást. Őze Feri kiválóan végezte el feladatát, mégis objektív okok miatt 2 szám felvétele nem sikerült. Ezeket később stúdiókörülmények között újra felvesszük.

 

A koncert első száma Rodrigo - Concierto de Aranjuez című gitárversenyének híres Adagio tétele, amely számtalan feldolgozást élt már meg. A dallamvonalat Holczer András viszi akusztikus gitárján.

 

Rodrigo - Concierto de Aranjuez

 

A koncert második száma a Gipsy Kings együttes - A mi manera című dala, amely Frank Sinatra - My way című világslágerének latinos feldolgozása. A lendületes akkordkíséretet Holczer András és Pénzes László biztosítja.

 

Gipsy Kings együttes - A mi manera

 

A következő, mindenki számára ismert dal Romanza névvel illetett, bár valójában egy 15. századból származó gitárzene, eredeti címe Jeux Interdits. Előadja Veres Imre akusztikus gitáron.

 

Jeux Interdits

 

Most pedig színpadra kérem Ármos Tibort és Pausch Évát egy gyönyörű József Attila vers zenei tolmácsolására. A vers címe: Kertész leszek. Közreműködik basszusgitáron Németh Frici, ütőhangszereken Móczár Zsuzsa.

 

Kertész leszek

 

És ha már így berendezkedett a csapat a színpadon, hallgassunk meg tőlük még egy zseniális dalt: Presser Gábor - Neked írom a dalt.

 

Presser Gábor - Neked írom a dalt

 

Ritchie Blackmore neve ikonikusan hangzik a gitárosok számára. A Deep Purple egyik alapítója a 80-as években a Rainbow nevű formációban játszott, amelynek egyik kultikussá nőtt dalát Pénzes László adja elő nekünk. Címe: Anybody there.

 

Hamarosan...

 

Nem feledjük és nem felejthetjük el Gary Moore zenéjét! Ezen a koncerten erről Bleier Miklós gondoskodik a nagy gitáros Walking by myself című számával.

 

Gary Moore - Walking by myself

 

Erre a koncertre Németh Attila egy nagyon nehéz, ám egykor, a 80-as években rendkívül meghatározó zenével jelentkezett:

 

Michael Shenker - In the arena

 

Most pedig egy vagány improvizációt hallhatunk rock ballada stílusban. Németh Attilához Horváth István fog csatlakozni.

 

Rock ballada-improvizáció

 

A Pénzes-féle tanítványi koncerteken szinte szokássá vált a Led Zeppelin valamelyik dalának felidézése. Itt és most talán legnagyobb slágerük, a Stairway to heaven gitárszólamait Vuleta Zsolt, Szalók Márton mutatja be nekünk.

 

Led Zeppelin - Stairway to heaven

 

Elérkeztünk a koncert zárórészéhez. Elsőként Fonyó Ádám, Szalók Márton fog improvizálni nekünk egy kemény hangzású, ám mégis rendkívül sokféle rögtönzési lehetőséget rejtő metál backing track-re.

 

Metál-improvizáció

 

A koncert zárószámát az egyik legfelkészültebb gitáros, Fonyó Ádám tolmácsolja nekünk:

 

Steve Vai - I'm the hell outta here

 

Pénzes László meglepetése: aki akart, beszállhatott egy blues-alapú improvizációba.

 

Blues-improvizáció

 

Ezúton szeretnénk tehát megköszönni nekik azt a rengeteg segítséget, amellyel támogatták az előkészületeket. Külön ki szeretnénk emelni Őze Ferencet, aki nélkül ez a színvonalas hangosítás, lényegében maga a koncert sem jöhetett volna létre.

 

Köszönet a Process Control Kft. támogatásáért is.

 

Ekkor Németh Frici hirtelen előlépett és a következőket adta elő: