Szólótechnikai alapok

Kérdések-válaszok

38. - Mi lesz a már tanultakkal?

 

Már egy ideje foglalkozom gitártanulással. Kezdtem a már jól bejáratott gitáriskolával, majd miután azzal végeztem, más, a Neten is megtalálható, jobbára amerikai anyagokhoz fordultam. Igyekeztem mindent az alapoktól kezdeni. De most, hogy így beleolvastam az Ön által jól összerakott anyagba, meglehet, az eddig használt módszernél van hatékonyabb is!

Kérdésem pedig az lenne: ha elkezdem elölről az itt olvasottak szerint, gyakorolhatom közben a már eddig megtanult dalokat vagy inkább maradjak kezdetben csak a skálázásnál?

 

Igen, a kulcskérdés a hatékonyság. Szerintem a legcélravezetőbb, ha a nyers technikai alapozás során egy kicsit félretesszük az addig megtanult dalokat, szólókat, hiszen közülük sok esetleg rossz vagy legalábbis nem optimális technikákat idézhet fel. Amikor azonban a nyers technikai alapozás már biztos alapokon áll, szépen lassan, esetleg újraértékelve az alkalmazott technikákat, vissza lehet őket hozni. Ugyanakkor fontos kihangsúlyozni, hogy minden előzetes zenei tapasztalat végeredményben hasznos, csak sokszor át kell alakítani egy magasabb szintű technikára.